Login Form


Hogyan lehet a MÉASZ tagja?

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség önálló jogi személyiséggel rendelkező szakmai szövetségek szövetsége. melynek tagja lehet minden bel- és külföldön bejegyzett szakmai szövetség, magyar vagy külföldi illetőségű jogi személy, illetve természetes személy.

 

A tagsági viszony formái:

  • rendes tag
  • pártoló tag
  • tiszteletbeli tag

A Magyar Építőanyagipari Szövetség "Az építésgazdaság és a lakáspolitika kitörési pontjai az Európai Unió 2014-2020 programozási időszakában" címmel rendezte meg XVII. Gyártói Fórumát a Contsruma Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon.

A szakmai konferencián a Magyarországon elhúzódó gazdasági válságot legnagyobb vesztese,  az építésgazdaság jelenlegi állapotát, a jövőbeni terveket és lehetőségeket vázolták fel a meghívott szakértők. A megrendelés állomány drasztikus csökkenése, a szabályozói környezet gyakori változása, a befektetők kivárása, a lakossági beruházások elhalasztása, a hitelszegény környezet egyenes következménye a vállalkozások számának – ezzel együtt a foglalkoztatás  – csökkenésének.

Az építésgazdaság, mint értéklánc felelős szereplői – A Magyar Építőanyagipari Szövetség és tagszervezete a Magyar Téglás Szövetség, a Magyar Építész Kamara és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás keretében rendezendő konferencián – rá kívánnak mutatni arra, hogy az Európai Unió 2014-2020 programozási időszak támogatási lehetőségei számos kitörési pontot jelenthetnek a terület-és településfejlesztés, a lakáspolitika, ezen belül az energia-hatékony építés-és felújítások területein.

Előadások (letölthető formátumban)