Login Form


Hogyan lehet a MÉASZ tagja?

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség önálló jogi személyiséggel rendelkező szakmai szövetségek szövetsége. melynek tagja lehet minden bel- és külföldön bejegyzett szakmai szövetség, magyar vagy külföldi illetőségű jogi személy, illetve természetes személy.

 

A tagsági viszony formái:

  • rendes tag
  • pártoló tag
  • tiszteletbeli tag

2017 májusában az ipari termelői árak összességében 2,7%-kal haladták meg az előző év azonos időszakit. A belföldi értékesítési árak átlagosan 4,8%-kal nőttek. Ezen belül a kétharmad súlyt képviselő feldolgozóipar árai - a kőolaj világpiaci árváltozásának hatására - 6,7, a közel egyharmad súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 0,4%-kal meghaladták az egy évvel korábbit. Az ipar exportértékesítési árai 1,7%-kal nőttek az előző év májusához képest.

2017. májusban a 2016. májusihoz képest

  • Az ipar belföldi értékesítési árai 4,8%-kal nőttek. Belföldön az árak az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban – a kőolaj kitermelésében és feldolgozásában történt világpiaci árnövekedés miatt - 4,8, a beruházási javakat gyártó ágazatokban 2,1, a fogyasztási cikkeket gyártókban 5,5%-kal emelkedtek.
  • Az ipari exportértékesítés árai 1,7%-kal nőttek. Ezen belül a (95,1%-os súlyt képviselő) feldolgozóipari árak 1,7, a (4,6% súlyú) energiaipar árai 1,3%-kal emelkedtek.

2017. január–májusban a 2016. január–májusihoz képest

  • A belföldi értékesítés árai 5,9, az exportértékesítéséi 2,4%-kal nőttek, így az ipari termelői árak összességében 3,5%-kal magasabbak voltak.

Tovább a KSH oldalára, az interaktív diagramhoz:  http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/tar/tar1705.html