Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

• tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció

Iparági sajtószemle

Kormányzati fordulat jön a cafeteria-javaslatban?
2018. júl. 10. - Portfolio.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter nem zárta ki, hogy a jövő évi adótervek még módosulhatnak és változhat bizonyos "cafeteria" elemek kedvezménye. Ezek alapján elképzelhető, hogy enyhül a  [ ... ]

Látszik a dübörgő építőipar árnyoldala is
2018. júl. 10. - VG.hu

Sok megbízónak gyakran több hónapot is kell várnia arra, hogy az általa kiválasztott, megbízható és magasan képzett szakemberek elkezdhessék végrehajtani a rájuk bízott feladatokat. Fol [ ... ]

A várhatóan megszűnő 5%-os áfakulcs miatt roham lesz a budapesti újlak...
2018. júl. 09. - Iroda.hu

A piaci szereplők reményei ellenére a kormány nem tervezi az 5%-os újlakás áfa meghosszabbítását. Ez a még hátra lévő időben nagy rohamot indíthat a lakásvásárlók között, ha még [ ... ]

Készülhetnek a lakáshitelesek: megindultak a törlesztőrészletek
2018. jún. 27. - Portfolio.hu

Egyre magasabbak a forinthitelek kamatát befolyásoló referenciakamatok a pénz- és tőkepiaci feszültségek erősödése miatt. Megnéztük, mekkora törlesztőrészlet-emelkedést okoz ez rövid [ ... ]

További cikkek...
FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Nyílt levél Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének

Szakmai szervezetek nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz: hívja össze újra a kormányzati előkészítést segítő és véleményező  Otthonteremtési Tanácsadó Testületet, mely 2013 óta nem tartott ülést.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Nagy hagyományra tekint vissza a családok otthonteremtési kérdéseivel foglalkozó tanácsadó testület. A 2000-es évek elején Nemzeti Lakáspolitikai Tanácsadó Testület, majd Matolcsy György úr minisztersége alatt Otthonteremtési Tanácsadó Testület (OTT) néven működött.

A testület meghirdetett célja, hogy az OTT mértékadó civil és szakmai szervezetek bevonásával otthonteremtési – ehhez kapcsolódó pályázati és építésügyi – kérdésekben kormányzati intézkedésekre tegyen javaslatot, illetve kormányzati tervezeteket véleményezzen.

Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület Matolcsy György úr Magyar Nemzeti Bank elnökévé történt kinevezését követően – 2013-óta – nem tartott ülést.

A Kormány a 152/214. (IV.6.) számú rendeletben megállapította a minisztériumok feladat- és hatáskörét. A Miniszterelnökség az építésüggyel, az európai uniós forrásokkal és a tárcaközi koordinációval kapcsolatban kulcsfontosságú hatásköröket kapott. A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz is tartoznak a lakásépítéssel, lakásfelújítással összefüggő részterületek.

Javasoljuk, hogy a Miniszterelnökség vagy a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2014-2018-as kormányzati ciklusra újítsa meg az Otthonteremtési Tanácsadó Testületet és jelölje ki a testület vezetőjét és tagjait.

Az általunk képviselt szakmai szervezetek a korábbi testületben is tagok voltak. A korábban kidolgozott anyagok és javaslatok rendelkezésre állnak. Ezen kívül a civil és szakmai szervezeteknek is kidolgozott anyagaik vannak, többek között energiahatékonysági projektekkel, használt lakásokkal kapcsolatos intézkedésekkel összefüggésben, valamint lakásfelújítást, lakásépítést, bérlakásépítést ösztönző intézkedési javaslatokkal.

Ez úton is felajánljuk Miniszterelnök úrnak szervezeteink segítő közreműködését, szakmai támogatását és munkáját.

Jelen levelet megküldtük Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úrnak és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úrnak is. Jelen levelet megküldtük a sajtó részére is.

Bízunk benne, hogy az újonnan összehívott Otthonteremtési Tanácsadó Testület értékes hozzájárulást tud nyújtani a magyar családok jövőjéhez, valamint ahhoz, hogy a fiataljaink Magyarországon tervezzék és találják meg otthonaikat, jövőjüket.

Budapest, 2014.10.06.

Tisztelettel:

Farkas Tamás elnök, Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége
Vidor Győző elnök, Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség
Dr. Maráczi Zsolt ügyvezető elnök, Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn