Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

• tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció

Iparági sajtószemle

Horribilis összegbe kerülhet a fűtés, ha késlekedik
2017. szept. 19. - Napi.hu, Népszava.hu

Szakértők szerint nagyon megjárhatja az a lakástulajdonos, aki most hívszerelőt fűtőrendszere felülvizsgálatára, mert a mesterek minden perce be van osztva, s ezért sokkal többet kérnek  [ ... ]

Uniós rekorder a magyar építőipar
2017. szept. 19. - Origo.hu

Június után júliusban is Magyarországon bővült legnagyobb mértékben, 22,6 százalékkal, az építőipar termelése az Európai Unió 28 tagállama közül. Tovább: gaz [ ... ]

Nincs megállás, újabb bank kapott minősítést
2017. szept. 19. - Origo.hu

Az UniCredit Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti. A hitelek kamatfelára nem haladhatja [ ... ]

Egyre kevesebb az elmaradás
2017. szept. 18. - Magyarhírlap.hu

A keresetek növekedése és a kamatok csökkenése miatt többen törlesztik időben a hiteleiketázalék alá csökkent a késedelmes hiteltörlesztések aránya a lakossági hitelpiacon, a [ ... ]

További cikkek...

Nyílt levél Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének

Szakmai szervezetek nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz: hívja össze újra a kormányzati előkészítést segítő és véleményező  Otthonteremtési Tanácsadó Testületet, mely 2013 óta nem tartott ülést.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Nagy hagyományra tekint vissza a családok otthonteremtési kérdéseivel foglalkozó tanácsadó testület. A 2000-es évek elején Nemzeti Lakáspolitikai Tanácsadó Testület, majd Matolcsy György úr minisztersége alatt Otthonteremtési Tanácsadó Testület (OTT) néven működött.

A testület meghirdetett célja, hogy az OTT mértékadó civil és szakmai szervezetek bevonásával otthonteremtési – ehhez kapcsolódó pályázati és építésügyi – kérdésekben kormányzati intézkedésekre tegyen javaslatot, illetve kormányzati tervezeteket véleményezzen.

Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület Matolcsy György úr Magyar Nemzeti Bank elnökévé történt kinevezését követően – 2013-óta – nem tartott ülést.

A Kormány a 152/214. (IV.6.) számú rendeletben megállapította a minisztériumok feladat- és hatáskörét. A Miniszterelnökség az építésüggyel, az európai uniós forrásokkal és a tárcaközi koordinációval kapcsolatban kulcsfontosságú hatásköröket kapott. A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz is tartoznak a lakásépítéssel, lakásfelújítással összefüggő részterületek.

Javasoljuk, hogy a Miniszterelnökség vagy a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2014-2018-as kormányzati ciklusra újítsa meg az Otthonteremtési Tanácsadó Testületet és jelölje ki a testület vezetőjét és tagjait.

Az általunk képviselt szakmai szervezetek a korábbi testületben is tagok voltak. A korábban kidolgozott anyagok és javaslatok rendelkezésre állnak. Ezen kívül a civil és szakmai szervezeteknek is kidolgozott anyagaik vannak, többek között energiahatékonysági projektekkel, használt lakásokkal kapcsolatos intézkedésekkel összefüggésben, valamint lakásfelújítást, lakásépítést, bérlakásépítést ösztönző intézkedési javaslatokkal.

Ez úton is felajánljuk Miniszterelnök úrnak szervezeteink segítő közreműködését, szakmai támogatását és munkáját.

Jelen levelet megküldtük Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úrnak és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úrnak is. Jelen levelet megküldtük a sajtó részére is.

Bízunk benne, hogy az újonnan összehívott Otthonteremtési Tanácsadó Testület értékes hozzájárulást tud nyújtani a magyar családok jövőjéhez, valamint ahhoz, hogy a fiataljaink Magyarországon tervezzék és találják meg otthonaikat, jövőjüket.

Budapest, 2014.10.06.

Tisztelettel:

Farkas Tamás elnök, Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége
Vidor Győző elnök, Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség
Dr. Maráczi Zsolt ügyvezető elnök, Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn