Login Form


Hogyan lehet a MÉASZ tagja?

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség önálló jogi személyiséggel rendelkező szakmai szövetségek szövetsége. melynek tagja lehet minden bel- és külföldön bejegyzett szakmai szövetség, magyar vagy külföldi illetőségű jogi személy, illetve természetes személy.

 

A tagsági viszony formái:

  • rendes tag
  • pártoló tag
  • tiszteletbeli tag

2013. július 3-án 16 órátó Vidor Győző, a MÉASZ új elnöke a FUGA WEB Rádió vendége volt, aki a jelenlegi szektor helyzetet röviden azzal érzékeltette, hogy a lakásállomány változatlan környezetben több, mint 400 év alatt újulna meg – éppen ezért van nagy szükség a mai tendenciák megfordítását segítő szabályozói intézkedések meghozatalára.

 

A stúdióbeszélgetésen a MÉASZ elnöke több olyan konkrét megoldási lehetőséget is felvázolt, amelyek nemcsak az építésgazdaság szereplőinek versenyképességét erősítenék, de járulékos, kedvező társadalmi hozadékkal is bírnának.

 

Vidor Győző így például beszélt arról is, hogy 2000 forintos négyzetméterenkénti havi bérleti díj esetén már számos cég venne részt üzleti alapú bérlakás-építési programban. Ezzel párhuzamosan pedig az üzleti alapon épült bérlakások kihasználtságát szolgálná, ha a bérlő munkáltatója Cafeteria keretében járulhatna hozzá a lakhatási kiadásokhoz, így az nemcsak a hazai építőanyag gyártás fellendítését szolgálná, hanem a bérlakás szektort is fehérítené, valamint növelné a társadalmi mobilitást is.

A teljes beszélgetés meghallgatható alább:

 

{audio}RP_20130703_16_17_aula.mp3{/audio}

 

(A FUGA WEB Rádió engedélyével)