FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

A 2019. évi Építők Napja ünnepi ülésen tagjaink jelöltjei ITM miniszteri elismerést vettek át:

Gellér Ákos az EJOT Hungária Kft. üzletágvezetőjeként a MÉVSZ Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség homlokzati hőszigetelő rendszerekkel foglalkozó munkacsoportjának egyik legaktívabb tagja, aki valamennyi MÉVSZ irányelv készítéséből bőségesen kivette részét. Lelkes és hozzáértő szakmai előadásainak nagy szerepe van abban, hogy a homlokzati hőszigetelő rendszerek sokszor alábecsült elemei, a dübelek kezdik elnyerni a jelentőségüknek megfelelő odafigyelést immáron idehaza is.

Horváth Sándor, a Fehérvári Téglaipari Kft. ügyvezető igazgatója a téglaipar iránt elkötelezett, innovatív, széles látókörű, kiváló szakember. 1973-ban szerzett üzemmérnöki diplomát a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. Pályáját technológusként kezdte a Fehérvári Téglaipari Kft. jogelődjénél, később művezető, gyárvezető, majd főmérnök lett, 1993 óta a vállalat ügyvezető igazgatója. A téglagyártáshoz kapcsolódóan szabadalmak és K+F tevékenységek köthetők a nevéhez (pl. egy BME-vel közös K+F projekt: "Téglaanyagú műemlékek helyreállításának időálló megoldásai, új anyagai és technológiája"). A gyár 2008-as leállása után minden energiáját egy olyan példaértékű modell megalkotásának szentelte, amely a degradált területek rekultivációját, egyúttal a szerves hulladékok és melléktermékek, maradékanyagok ésszerű hasznosítását teszi lehetővé.

Karsai Gábor, a Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. minőségügyi megbízottja a Bachl megbecsült dolgozója, aki közel harminc éves munkaviszonnyal rendelkezik a Társaságnál ill. jogelődjeinél (Nitrokémia Rt, Nikecell Kft.), munkaviszonya jelentős részét a jelenlegi munkahelyén teljesítette. Korábban fejlesztési területen dolgozott majd a minőségbiztosítás irányításával lett megbízva, ahol jelenleg is dolgozik. Munkáját önállóan, szakszerűen, pontosan és felelősségteljesen végzi. A Társaság egyedüli minőségügyi ügyintézője, aki a legkisebb feladatoktól a legfontosabb rendszertanúsításokig mindent megbízhatóan és maradéktalanul teljesít. Nagy figyelmet szentel az egyes feladatok határidőinek betartására. Munkájával elismerést vívott ki a hőszigetelőanyaggyártó iparban, teljesítményét az iparág többi szereplői is elismerik. A Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete megalakulása óta részt vesz annak munkájában. Az EPS-hőszigetelőanyagok minőségének javítása és elismertetése terén nagy szolgálatot tett az Egyesület részére, elősegítve ezzel a magyar gyártású, minőségi és innovatív építőanyagok nagyobb mértékű felhasználását.

Kádár György a Roto Elzett vaslatok kereskedelmi képviselője, aki műszaki tanácsadóként részt vett  az  új üzemek  gyártási  technológiájának kidolgozásában, továbbá Kádár György az elmúlt 27 évben kitartóan oktatással és továbbképzéssel működött közre a korszerű nyílászárók elterjesztéséért.

Palla Ferenc József, az Agriatherm Kft. ügyvezetője több mint 40 éve dolgozik az építőiparban - ebből közel 30 évet vállalkozásában mérnökként, kereskedőként, kivitelezőként és légtechnikai rendszerelemek gyártójaként. Munkásságának kiemelkedően értékes része a jelentős ipari és nagy kihívásokat jelentő légtechnikai berendezések és rendszerek létesítésében való részvétel. Munkájára a magas szakmai színvonal, az igényesség, az ügyfelek tisztelete és a szakmabeliek önzetlen segítése a jellemző. Több cikluson át volt a Magyar Épületgépészek Szövetségének Heves megyei elnöke.

A MÉASZ elnöksége ezúton is gratulál a kitüntetetteknek!